Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Γίνε Ινδιάνος και διάβασε το χρώμα του καπνού [video]

Διαβάστηκε από 7581 αναγνώστες - 10/9/2020

9 στις 10 φορές, ο καπνός από την εξάτμιση του αυτοκινήτου, μεταφράζεται σε κάποια πολύ δαπανηρή βλάβη. Ποια είναι η «διάγνωση» όταν δούμε μαύρο καπνό και ποια όταν δούμε άσπρο? Είναι ο μπλε καπνός η πιο επικίνδυνη εξέλιξη για τον κινητήρα μας?

Αν δεν σου έχει τύχει μέχρι και τώρα, σίγουρα έχεις προσπεράσει κάποιο αυτοκίνητο, που έβγαζε χρωματιστό καπνό από την εξάτμιση του. Σίγουρα ο καπνός δεν είναι καλή εξέλιξη για το αυτοκίνητο μας, αλλά και την τσέπη μας. Ποια είναι συνήθως η βλάβη, ανάλογα με τον χρωματισμό του καπνού?

Μαύρος καπνός
Ο μαύρος καπνός είναι και ο πιο συνηθισμένος, και ουσιαστικά αυτός που ενέχει λιγότερους κινδύνους. Συνήθως οφείλεται στην κακή καύση λόγω ψεκασμού, βουλωμένων μπεκ και επιστροφής καυσίμου στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Στους diesel κινητήρες, ο μαύρος καπνός είναι αποτέλεσμα της κακής κατάστασης του φίλτρου DPF.  
Λευκός καπνός
Ο λευκός καπνός, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα κακό για το αυτοκίνητο σας. Συνηθίζεται να βλέπουμε λευκό καπνό, κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου σε χειμερινούς μήνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, πως πάντα συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν φορές που ήδη έχουμε κάψει την φλάντζα της κεφαλής αλλά και τα χιτώνια των πιστονιών, επειδή εισρέουν υγρά (ψυκτικό υγρό-λάδι) στον θάλαμο καύσης με αποτέλεσμα την ανάφλεξη τους.

Μπλε καπνός
Ναι, είναι ότι χειρότερο μπορείς να δεις από την εξάτμιση του αυτοκινήτου σου. Ο μπλε καπνός μπορεί να προκληθεί από διαρροή και καύση λαδιού στους κυλίνδρους, στα έμβολα ή στις βαλβίδες. Σίγουρα η βλάβη σας είναι ιδιαιτέρως μεγάλη και θα πρέπει πάρα πολύ άμεσα να βρεθείς σε συνεργείο αυτοκινήτων.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις